Εθελοντισμός

Στην Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών Βόλου εθελοντισμός σημαίνει να προσφέρεις χωρίς όρια και να συμμετέχεις ενεργά στην κοινότητα. Σημαίνει ότι είσαι έτοιμος να μοιραστείς ιδέες και ευθύνες.

Ο εθελοντής αποδεικνύει ότι υπάρχουν άνθρωποι με αρχές και αγάπη για τον πλησίον. Γι’ αυτό και στηρίζουμε και προσπαθούμε να ενδυναμώσουμε την ιδέα του Εθελοντισμού.

Έμπρακτη απόδειξη είναι το γεγονός ότι η Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών Βόλου αρχίζει να βασίζεται σε ένα εξαιρετικά σημαντικό και καλά οργανωμένο δίκτυο εθελοντών ολοένα και περισσότερο.

Επιθυμούμε τη σημαντική αύξηση του αριθμού των εθελοντών μας, χάρη στην οποία θα πετύχουμε ακόμη καλύτερη απόδοση των προγραμμάτων λειτουργίας μας και θα αναπτύξουμε νέες δραστηριότητες.

Θέλουμε οι εθελοντές μας να αποκτήσουν εξειδικευμένο ρόλο και δραστηριότητα, έχοντας πάντα τη στήριξη του προσωπικού και του Δ.Σ. Απλοί καθημερινοί άνθρωποι όλων των ηλικιών, αλλά και εξιδεικευμένοι επιστήμονες θα μπορέσουν έτσι να μας δώσουν τη βοήθεια τους και να συμμετέχουν στη ζωή της Ελληνικής Εταιρείας Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών Βόλου συνειδητά, με όρους και χωρίς προσδοκία οποιουδήποτε οικονομικού κέρδους.

Σε μια κοινωνία, οι αξίες της οποίας πλήττονται συθέμελα από την οικονομική κρίση, ο εθελοντισμός αποτελεί την τελευταία σανίδα σωτηρίας και ελπίδας.